Pogacar snapt inzinking niet: ‘Ineens voelde ik me slecht’

 © ANP / AFP

Een onverwachte inzinking bezorgde Tadej Pogacar woensdag in de Tour de France fors tijdverlies. De ongenaakbaar geachte Sloveen, de afgelopen twee jaar winnaar, moest op de slotklim van de elfde etappe bijna drie minuten toegeven op Jonas Vingegaard. De Deen van Jumbo-Visma nam hem meteen ook de gele trui af.

redactie

„In het begin van de etappe voelde ik me nog goed. Op de Galibier werd ik aangevallen. De renners van Jumbo-Visma waren erg sterk”, keek Pogacar terug op de aanloop naar zijn ondergang. Die voltrok zich vanaf vijf kilometer onder de top van de slotklim, de Col du Granon. Daar plaatste Vingegaard zijn zoveelste aanval. „Opeens voelde ik me slecht”, vertelde de Sloveen van UAE Team Emirates. „Ik weet niet wat het is geweest: of het door de geleverde inspanningen kwam of doordat ik niet genoeg gegeten had bijvoorbeeld. Het was in ieder geval niet echt mijn dag.”

„Het is nu aan mij om aan te vallen. Ik blijf vechten. Ik heb drie minuten verloren en ga proberen de tijd terug te winnen. Het kan een mooi duel worden”, keek hij al vooruit. Donderdag is er weer een zware Alpenrit, met de finish op Alpe d’Huez.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal