‘Ambrazo’ uit Eijsden kon dit jaar al 124.753 euro schenken aan hulpprojecten in Argentinië

Math Roijen van ‘Un Ambrazo para los amigos’ in zijn kantoor aan huis. © Archieffoto Jean-Pierre Geusens

Eijsden -

Stichting Un Ambrazo para los Amigos (‘Een knuffel voor vrienden’) uit Eijsden heeft de eerste helft van dit jaar 124.753 euro uit donaties, fondsen en collectes kunnen overmaken naar haar hulpprojecten in de stad Azul in Argentinië.

Redactie

Een groot deel van het bedrag is afkomstig van fondsenwerving voor de realisatie van een peuter-/kleuterschool in een arme wijk van de stad.

Donaties komen ook ten goede aan 34 gezinnen en 86 kinderen/jongeren in de Argentijnse stad. Op dit moment worden voor vijf nieuwe kleine ‘Amigo’s’ donateurs gezocht. De actie ‘Doneer een voedselpakket’ loopt deze maand af.

In de tweede helft van dit jaar hoopt de stichting nog eens 25.000 euro op te halen via donaties (22.000 euro) en via de 85 collectebussen (3000 euro) die in Zuid-Limburg op diverse plekken staan opgesteld in winkels. De stichting zegt op zoek te zijn naar een tiental nieuwe collecteplaatsen.

Meer informatie: www.ambrazoamigos.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal