Gemeente Leudal stemt in met verhuizing basisschool Kelpen-Oler naar andere onderwijsstichting

De basisschool in Kelpen-Oler verdwijnt niet. © Jeroen Kuit

Kelpen-Oler -

Het was al vrij zeker, maar het overdragen van basisschool St. Liduina in Kelpen-Oler van Spolt naar Akkoord moest nog door de gemeente goedgekeurd worden. Dat is gebeurd.

Rob Dieleman

Het is misschien slechts een formaliteit in het hele project, maar toestemming van de gemeente Leudal is wel vereist om de overdracht van de basisschool in Kelpen-Oler mogelijk te maken. Eerder werd al bekend dat onderwijskoepels Spolt en Akkoord het al eens waren over het overnemen van St. Liduina, waarmee de toekomst van de school verzekerd was.

Lees ook: Strijd om behoud school in Kelpen-Oler zorgt voor enorme verbroedering: ‘Eindelijk goed nieuws na zoveel rotvakanties’

Steun

Het college van B en W in Leudal denkt dat het openblijven van de basisschool een ‘bijdrage levert aan het borgen van goed onderwijs’. Verder staat in een brief die het college aan Spolt heeft gestuurd dat de gemeente bereid is initiatieven die de overdracht kunnen realiseren ‘maximaal te steunen’.

De overdracht moet per 1 oktober volledig geregeld zijn, waarna St. Liduina een openbare school is onder de vleugels van Akkoord. Kelpen-Oler behoudt daarmee een eigen basisschool.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal