Aanmelding Gulpener Duim geopend: welk vrijwilligersproject verdient een bonus?

Uitreiking van de Gulpener Duim in 2021 aan Stichting Vrijwilligers Catherinakapel Lemiers. © Stichting Gulpener Duim

Gulpen -

Mensen die iemand willen voordragen voor stimuleringsprijs De Gulpener Duim, kunnen dat nu doen. Liefst zo snel mogelijk, laat de organisatie weten.

Redactie

De prijs, die bedoeld is voor in het oog springende (vrijwilligers)projecten in Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten of Vaals, wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Het winnende initiatief ontvangt een houten duim en een geldbedrag van 1250 euro. De uitreiking vindt traditioneel plaats tijdens de Hopfeesten in Reijmerstok.

Lees ook: Jaarlijkse vrijwilligersprijs Gulpener Duim toegekend aan Stichting Catharinakapel Lemiers

„Stichting Gulpener Duim is op zoek naar de diamantjes in de gemeenschap: mensen die nieuwe initiatieven gestart zijn en/of oude initiatieven weer nieuw leven hebben ingeblazen”, schrijft de organisatie.

Voorwaarden

Belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen is dat het om een door vrijwilligers gedragen project moet gaan. Daarnaast beloont de organisatie graag een bijzonder initiatief. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om activiteiten op het gebied van cultuur of projecten met een gemeenschapsfunctie. Er is ieder jaar slechts één winnaar, maar de organisatie bewaart alle inzendingen, zodat deze in een later stadium eventueel alsnog in aanmerking komen.

Aanmelden kan schriftelijk door een brief te sturen naar De Gulpener Duim, t.a.v. Roosmarie Lux, postbus 51, 6270 AB in Gulpen. Mailen kan ook: roosmarie.lux@gulpener.nl.