Landmacht naar Valkenburg aan de Geul voor oefening

Militairen klimmen in de Curfsgroeve. © Diana Scheilen

Valkenburg -

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 juli vormt de gemeente Valkenburg aan de Geul het decor van een militaire oefening.

Redactie

Het gaat om een training in het kader van de opleiding van militairen van de Koninklijke Landmacht. „Dit houdt in dat de militairen onder andere gaan klimmen en afdalen bij de Curfsgroeve. Tevens wordt geklommen bij de Geul. De militairen gaan daar met touwen diverse wateroversteken oefenen. Verder gaan ze varen over het Wilhelminakanaal en zullen zij verplaatsingen te voet uitvoeren.”, meldt de gemeente. Doorgaand verkeer wordt naar verluidt niet gehinderd.

Lees ook: Dienstplicht, ja, die bestaat nog steeds: hoe groot is kans dat burgers werkelijk worden opgeroepen?

Schade

Wie door de oefening onverhoopt schade oploopt, kan dit onder vermelding van de militaire eenheid (bijvoorbeeld het kenteken van een legervoertuig, red.), datum, tijd, plaats en de geleden schade melden bij de Sectie Claims Ministerie van Defensie.

Adres: Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoonnummer 030-2180420 en e-mailadres jdvclaims@mindef.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal