Nederlandse hockeysters ten koste van Australië naar finale WK

Frederique Matla (l) krijgt de felicitatie’s na het scoren van 1-0 © ANP

De Nederlandse hockeysters hebben zich met de nodige moeite geplaatst voor de finale van het WK hockey. De regerend wereldkampioen was in het Spaanse Terrassa met 1-0 te sterk voor Australië.

RedactieBron: ANP

Frédérique Matla nam in de slotfase van het derde kwart het enige doelpunt voor haar rekening. Ze pushte hard raak uit een strafcorner.

Oranje neemt het zondag in de eindstrijd op tegen de winnaar van het duel tussen Duitsland en Argentinië. Die wedstrijd begint om 21.30 uur. Zondag is de finale op hetzelfde tijdstip.

Voor Nederland was het de eerste wedstrijd van dit WK op vreemde bodem. De drie groepswedstrijden en de kwartfinale werden in het Wagener Stadion in Amstelveen gespeeld. Australië verbleef al wel langere tijd in Spanje.

Lees ook: Hoe Frédérique Matla ‘per ongeluk’ een superspits werd

Op het vorige WK, in Londen, was Oranje ook in de halve finales te sterk voor Australië. Toen viel de beslissing na shoot-outs, na een 1-1-stand na de reguliere speeltijd. In de finale was Nederland toen veel te sterk voor Ierland (6-0).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal