VVV Avondwandeling in Nationaal Park de Meinweg

 © Arny Raeds

Herkenbosch
Silke van Deelen

Ga samen met een VVV-gids op zoek naar culturele sporen in Nationaal Park De Meinweg op woensdag 3 augustus.

De overblijfselen van de omstreden spoorlijn IJzeren Rijn zijn al meteen duidelijk zichtbaar tijdens deze avondwandeling. In het gebied zijn veel dennen en sparren. Deze zijn ooit aangeplant om gebruikt te worden in de mijnindustrie. Ook is er in deze omgeving rond de tweede helft van de vorige eeuw sprake geweest van ontwikkeling van een mijn, de staatsmijn Beatrix, die echter – door de vondst van gas in Groningen - nooit in gebruik is genomen. Onder meer de ontwikkeling en bewoning van dit gebied door de eeuwen heen en de smokkelpraktijken die aan de orde van de dag waren komen aan bod tijdens deze twee uur durende wandeling.

De start is om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats Spoorwegovergang aan de verharde Meinweg Herkenbosch. Deelname kost 6 euro per persoon. Reserveren is verplicht via de website van Hart van Limburg.

Meer informatie via VVV Roermond, tel. 0475-335847 of info@hartvanlimburg.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal