Nederlandse vrouw (52) verongelukt in Noorse bergen

Ter illustratie. 

Een 52-jarige Nederlandse vrouw uit Gelderland is tijdens een bergwandeling in Noorwegen gevallen en verongelukt, meldt de politie in de Noorse provincie Innlandet.

Redactie

Het ongeluk gebeurde vrijdag omstreeks 18.30 uur in het natuurpark Beitostølen, 60 kilometer ten westen van Lillehammer. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft het ongeval bevestigd en verleent consulaire bijstand aan de nabestaanden.

De vrouw zou volgens berichten in Noorse media zijn gevallen op een route die als steil en uitdagend wordt omschreven. Gealarmeerde hulpdiensten konden ondanks de inzet van reddingshelikopters niets meer uitrichten voor de vrouw. De nabestaanden zijn op de hoogte gesteld van het fatale ongeluk.

Volgens de politie is een lokaal crisisteam ingeschakeld om de nabestaanden en andere leden van het reisgezelschap bij te staan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal