Brandweer blust meerdere natuurbranden in Limburg

Brandweerlieden blussen een brand in Lomm. © Keistadnieuws

Lomm/Panningen/Helden
Redactie

De brandweer heeft zondag op meerdere plekken in Noord-Limburg uit moeten rukken voor een natuurbrand.

Rond 15.20 uur brak er brand uit aan een maaszijde in Lomm. Een deel van een grondwal over een afstand van 130 meter was in brand gevlogen. De brandweer heeft uitbreiding weten te voorkomen. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is onbekend.

Brand op een grondwal in Lomm. © Keistadnieuws

Aan de Haagveld in Panningen is zondagmiddag een bermbrand ontstaan die zich heeft uitgebreid tot een weidebrand. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat een naastgelegen maisveld in vlammen op zou gaan. De weilandbrand was daarna snel onder controle. Er zijn bij de brand geen gwonden gevallen. De oorzaak van de brand is onbekend.

Brandweer blust een weidebrand in Panningen. © Edward-Media

Eerder op de dag was brand ontstaan nabij camping de Heldense Bossen in Helden. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om drie kinderen die buiten de camping in het bos een fikkie aan het stoken waren, zei een woordvoerder van de brandweer. De buitenbrand bleek klein te zijn en was snel onder controle.

Gezien de droogte is het gevaar voor uitbreiding hoog.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal