Geen oven, fornuis of frituurpan: Terras in Berg aan de Maas ontziet personeel en serveert enkel koude gerechten op snikhete dagen

Terras Maasoever in Berg aan de Maas. © De Limburger

Berg aan de Maas -

Terras Maasoever in Berg aan de Maas serveert op de snikhete maandag en dinsdag enkel koude gerechten.

Nick Bruls

„Wij hanteren een aangepaste menukaart en maken die dagen geen gebruik van oven, frituurpan en fornuis. Anders wordt het in ons ‘keetje’ van achttien vierkante meter te heet”, schrijft eigenaar Yvette Janssen in een bericht op Facebook.

Lees ook: Terras Maasoever in Berg wint provinciale ronde van verkiezing en mag 10.000 euro investeringsbudget bijschrijven

Ze wil er voor haar collega’s graag een plezierige werkdag van maken ondanks veertig graden op de thermometer. Woensdag is de kaart weer zoals die was.

Terras Maasoever krijgt op sociale media de handen op elkaar voor het initiatief. ‘De titel werkgever van het jaar mag gaan naar de eigenaar van dit terras, die snapt dat het met deze hitte niet te doen is achter die pannen. Goed bezig’, klinkt het onder meer. En: ‘Daar denken ze tenminste aan het personeel’.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal