Beek gastheer eerste world cup honkbal voor blinden

 © ING Image

Beek -

De velden van HSV Cheetahs op Sportlandgoed De Haamen in Beek vormen zaterdag 20 en zondag 21 augustus het decor van de eerste world cup honkbal voor blinden.

Redactie

De organisatie is in handen van Iedereen Kan Sporten Westelijke Mijnstreek, HSV Cheetahs, Sittard Condors en de Italian Association Baseball Played From Blind(AIBXC). „De World Baseball and Softball Confederation (WBSC) heeft dit evenement aangekondigd als eerste officiële baseball for the blind (B4B) event, als aanloop om de sport naar de Paralympische Spelen te brengen”, laat de organisatie weten.

Lees ook: Beek heeft landelijke primeur honkbal voor blinden en slechtzienden: ‘Het is voor het eerst dat mijn dochter alleen rent, zonder begeleiding’

Aan het toernooi nemen de selecties van Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten deel. Mensen die de sport willen uitproberen zijn op vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur welkom op de training van HSV Cheetahs en Sittard Condors.

Kijk hier voor meer info.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal