De populairste zomerbanen in Limburg

 © cv.nl.

Ben je op zoek naar een zomerbaan in Limburg? De zomer is de ideale periode om wat extra bij te verdienen. Of het nou is als scholier, student of werkzoekende, er is in deze maanden altijd meer vraag naar personeel. Werknemers gaan op vakantie en moeten vervangen worden. De horeca draait overuren. En het toerisme zit vol in het hoogseizoen, met het zuiden van Nederland als populaire vakantiebestemming. Maar wat zijn nou de populairste zomerbanen in Limburg? En hoe zorg je ervoor dat jij daar ook aan de bak komt, ook als je nog niet veel ervaring hebt? Dit en meer ontdek je in dit artikel.

Resumedia

De top 4 zomerbanenEr valt dus heel wat te werken in de zomer, echter zijn sommige sectoren natuurlijk nét wat leuker.

1. HorecawerkEen zomerbaan in de horeca is hard werken, maar je krijgt er ook veel voor terug. Zo heb je een gezellige tijd met collega’s, breng je je dagen (vooral) door in de buitenlucht en krijg je ook nog eens veel fooi. In het bourgondische Limburg zijn er dan ook genoeg zomerbanen te vinden in restaurants of cafés. En ook in hotels kun je vrij gemakkelijk aan de slag bij de receptie, in het restaurant of als schoonmaker.

2. BezorgerEr is altijd veel vraag naar bezorgers, zo ook in de zomer. Zo zou je bijvoorbeeld op de fiets maaltijden of pakketjes kunnen rondbrengen in jouw woonplaats in Limburg. Je hebt veel vrijheid en je kunt het werk goed aanpassen op je vakantieplannen. Heb je een rijbewijs? Dan zou je in de zomer ook aan de slag kunnen gaan als bezorger met de auto. Je rijdt rond in jouw omgeving en bezorgt de bestelde producten op tijd, elke dag is dus ook weer anders.

3. Evenementen medewerkerEr zijn in de zomer natuurlijk veel festivals, concerten en andere evenementen. En jij kunt erbij zijn als evenementen medewerker. Je bent aan het werk, maar kunt tegelijkertijd ook genieten van het evenement om je heen. Ook Limburg kent genoeg evenementen: van Solar, de zomerparkfeesten, tot Pinkpop. Het werk is hier ook erg divers, zo kun je achter de bar staan, de beveiliging helpen of aan de slag als kassamedewerker.

4. ZorgmedewerkerBen je op zoek naar een zomerbaan waar je anderen echt kunt helpen? Dan is het werken in de zorg een hele mooie optie. Als je (nog) geen zorgdiploma hebt, zou je aan de slag kunnen gaan als ondersteunend zorgpersoneel in de thuiszorg of in verzorgingshuizen. Je helpt ouderen en andere zorgbehoevenden met dagelijkse klusjes zoals schoonmaken, boodschappen doen of opruimen. Het is dan ook heel dankbaar werk.

Tips voor het solliciteren naar een zomerbaanWeet je al waar je graag wilt werken deze zomer? Met deze tips maak je nog meer kans.

1. Maak een goede eerste indruk met je cvEen zomerbaan heeft over het algemeen geen lange of ingewikkelde sollicitatieprocedure, vaak hoef je alleen maar je cv te laten zien. Het is dus wel extra belangrijk dat je een goed cv hebt. Zorg er voor dat je cv een duidelijke opmaak heeft met kopjes, opsommingstekens en korte zinnen. Geef je cv ook een aantrekkelijk ontwerp met een goed kleurenschema: wit voor de achtergrond, zwart voor de tekst en een derde kleur voor belangrijke details. Houd ten slotte je cv kort en beknopt, niet langer dan twee pagina’s. Heb je nog maar erg weinig ervaring? Ook dan kun je je cv vullen met relevante informatie. Kijk hier voor meer tips voor een cv zonder werkervaring.

2. Wees proactief en assertiefZoals gezegd, de sollicitatieprocedure voor zomerbanen is vrij simpel. Veel vacatures staan online, hier kun je dus gemakkelijk op solliciteren met je cv. Ook kun je zelf bij cafés, restaurants, winkels en organisaties langsgaan om te kijken of ze nog iemand zoeken. Neem dan wel je cv met je mee, zo weten ze gelijk wat ze aan je hebben.

Je weet nu wat de meest populaire zomerbanen zijn in Limburg. Met een goed cv en de juiste houding haal je deze baan snel binnen!