Ritje met een tachtig jaar oude Dodge en een legertank van binnen bekijken in Oorlogsmuseum Overloon

Ritje door het museumpark in een Dodge uit 1942. © Oorlogsmuseum Overloon

Overloon -

Meerijden in een originele Dodge uit 1942, in een legertank klimmen of een kijkje nemen het nieuwe Lancaster Paviljoen. In Oorlogsmuseum Overloon is ook tijdens de zomervakantie genoeg te beleven.

Marcel van Lier

Een bezoek aan het Oorlogsmuseum is meer dan kijken naar zo’n 150 voer,- vaar,- en vliegtuigen die in Overloon tentoongesteld worden. Voor het eerst kan er ook een ritje worden gemaakt in een Amerikaanse Dodge uit 1942. Tevens mogen bezoekers een kijkje nemen in de Centurion Tank die in de militaire hal staat, en wapens uit de Tweede Wereldoorlog vasthouden. Het vuurwapenteam zorgt voor de bijbehorende uitleg.

Kinderen kunnen zich als soldaat of prinses laten schminken door Zuster Christa. En op enkele zondagen wordt er gesleuteld aan de Nashorn, een zeldzame Duitse tankjager.

In het vorig jaar geopende Lancaster Paviljoen is een neergestorte Lancaster bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog te zien in meer dan 2500 grotere en kleine wrakstukken. Wie de Augmented Reality App downloadt, kan het toestel op ware grootte door het museum zien vliegen. Nieuw is de tentoonstelling ‘De Bommenoorlog’.

Het totale programma is te bekijken op https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/agenda/.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal