Einde EK voor Lieke Martens door voetblessure

Lieke Martens © ANP

Het EK vrouwenvoetbal is ten einde voor Lieke Martens. De aanvalster uit Nieuw-Bergen heeft zondag in de laatste poulewedstrijd tegen Zwitserland (4-1 winst) een voetblessure opgelopen.

redactie

Na onderzoek is gebleken dat ze dit EK niet meer in actie kan komen. Martens verlaat het trainingskamp dinsdagavond al.

„Dit is verschrikkelijk nieuws voor Lieke en voor ons. Ze heeft zich dit toernooi ten volle ingezet voor het team. Het is heel jammer dat haar EK zo moet eindigen” aldus bondscoach Mark Parsons.

Martens, die deze zomer overstapte van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain, liep de kwetsuur volgens de KNVB op in de wedstrijd tegen Zwitserland. De 29-jarige linksbuiten werd in de 74e minuut gewisseld. Zonder problemen verliet ze toen het veld. Een dag later op de training werd echter duidelijk dat er iets aan de hand was. Ze liep wat mank en nam niet deel aan de hersteltraining van de groep.

Eerder dit toernooi keerde aanvoerder Sari van Veenendaal vanwege een schouderblessure al vroegtijdig huiswaarts. Voor de doelvrouw kon volgens de regels van de UEFA nog een vervanger worden opgeroepen. Dat is in het geval van een veldspeler niet toegestaan.

Vijfde basisklant die wegvalt

Oranje bereidt zich daardoor met slechts 21 spelers voor op de kwartfinale van zaterdag tegen Frankrijk. Vivianne Miedema is nog steeds niet inzetbaar. De topspits zit al enkele dagen in zelfisolatie vanwege een coronabesmetting.

Martens is al de vijfde basisklant die dit toernooi (tijdelijk) wegvalt. Eerder testte ook Jackie Groenen positief op corona en liep Aniek Nouwen een enkelblessure. Beiden konden tegen Zwitserland echter weer meedoen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal