Bibliocenter Weert start met twee nieuwe leesclubs

 © Bibliocenter

Weert
Silke van Deelen

Er starten weer nieuwe leesclubs vanaf 7 september bij Bibliocenter Weert.

Alle leden lezen hetzelfde boek en komen dan bij elkaar om het boek te bespreken. Door inzichten, gedachten en ervaringen met elkaar te delen, ontdekken ze vaak hele nieuwe kanten van een boek. Het uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Er wordt gelezen uit recente boeken uit de Nederlandse literatuur in diverse genres en thema’s.

De leesclub wordt geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. De leesclub begint met een introductie van schrijver en werk. Daarna wordt er een gesprek opgezet. Zo kunnen alle leden vertellen hoe zij het boek ervaren hebben, welke vragen zij erbij hebben.

Vanaf 7 september starten er twee groepen bij Bibliocenter Weert. Eén groep van 13.00 tot 15.00 uur en één groep van 15.30 tot 17.30 uur. De leesclub bestaat uit zeven bijeenkomsten.

Meer informatie over de leesclubs is te vinden op www.bibliocenter.nl/leesclubs.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal