Sanne Thijssen maakt deel uit van WK-selectie

Sanne Thijssen. © ANP

Sanne Thijssen is opgenomen in de Nederlandse springruitersploeg, die zich komende maand al kan plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs van 2024. Het team van bondscoach Jos Lansink moet bij de wereldkampioenschappen in het Deense Herning eindigen bij de beste vijf landen, exclusief Frankrijk.

RedactieBron: ANP

„We gaan natuurlijk voor een podiumplaats, maar het belangrijkste is kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs”, zei Lansink woensdag bij de presentatie van zijn ploeg. „Er zijn op dit moment zes of zeven hele sterke teams en alles is mogelijk. We zijn in vorm, maar op een kampioenschap moet het niet te veel tegenzitten.”

Lansink selecteerde naast de Sevenumse amazone ook Willem Greve, Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten voor de WK, die van 6 tot en met 14 augustus gehouden worden.

Dressuur

Bij het onderdeel dressuur koos bondscoach Alex van Silfhout in zijn WK-selectie voor Dinja van Liere, Marieke van der Putten, Emmelie Scholtens en Thamar Zweistra. Nederland moet op deze discipline bij de eerste zes eindigen voor een plek op de Spelen van Parijs. „Dat is zeer zeker haalbaar”, aldus Van Silfhout. „Denemarken is voor mij de grote favoriet en dan Duitsland, daarachter strijden meerdere landen om de andere plaatsen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal