Koninginnepage uitgeroepen tot leukste insect van Maasgouw

De Koninginnepage is door de kinderen van groep 7 en 8 uitgeroepen tot leukste insect van Maasgouw.

Beegden
Silke van Deelen

Niet de Roodsprietwespbij of het Oranjetipje, maar de Koninginnepage is uitgeroepen tot het leukste insect van Maasgouw.

Ruim 150 basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 brachten hun stem uit tijdens de gastlessen over biodiversiteit, die zij dit voorjaar van de gemeente kregen. Tijdens deze gastles leerden de kinderen wat biodiversiteit is, wat de gemeente doet om die te verbeteren en wat zij zelf kunnen doen.

Wethouder Tim Snijckers maakte bij basisschool Sint Martinus in Beegden de verkiezingsuitslag bekend en riep de Koninginnepage uit tot leukste insect van Maasgouw. Alle basisscholen in de gemeente krijgen een replica van de vlinder in de vorm van een uithangbord. De basisschool in Beegden heeft het eerste exemplaar reeds ontvangen uit handen van de wethouder.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal