Video: Alle zes opvarenden watertaxi, onder wie een kind, gered na aanvaring op Maas bij Rotterdam

Harde botsing boten bij Erasmusbrug gefilmd . © YouTube / Open Up To Rotterdam

Alle zes mensen die in de watertaxi zaten, zijn uit het water gered nadat het vaartuig bij de Erasmusbrug in Rotterdam op een rondvaartboot botste, zo meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

redactie

Het gaat om een kapitein en vijf passagiers. Onder hen was een kind. Ze zijn allen ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Niemand zou meer in de inmiddels gezonken watertaxi zitten.

Aanvaringen komen vaker voor op de Nieuwe Maas in Rotterdam. In 2019 kwam daardoor een 56-jarige vrouw uit België om het leven. Ze zat in een sloep, die werd geramd door een rubber speedboot. Ook elf andere opvarenden vielen in het water. Een van hen raakte invalide. De schipper die de aanvaring veroorzaakte, werd veroordeeld tot een werkstraf. In mei 2018 botsten een watertaxi en een sloep. Alle opvarenden van de sloep vielen in het water. De beide schippers kregen boetes.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal