Limburg ruilt massaal oude koelkasten en vriezers in

Koelkast en vriezer – inruilactie | korting tot wel € 600-, 

Heb je thuis nog een oude en energievretende koelkast of vriezer staan? Een nieuw energiezuiniger apparaat levert een forse besparing op de energierekening op. Zeker gelet op de huidige energietarieven! Het vervangen van een koelkast is tevens nu extra voordelig tijdens de inruilactie bij de Limburgse elektronicagigant EP:Tummers.

EP:Tummers

InruilactieEP:Tummers stelt milieu en duurzaamheid centraal in alles wat ze doen. Dat betekend dat er duurzame keuzes worden gemaakt met betrekking tot de activiteiten, zowel in economisch, technologisch als ecologisch opzicht. Een van deze activiteiten is de welbekende koelkast en vriezer-inruilactie.

Gedurende deze actie kunnen oude of defecte koelkasten en vriezers worden ingeruild voor een nieuw exemplaar. Het apparaat dat wordt ingeruild, levert direct geld op welke in de vorm van korting op een nieuwe koelkast, vriezers of koel-vriescombinatie wordt uitgekeerd. De korting kan oplopen tot wel € 600,-! EP:Tummers geeft de oude en defecte apparaten een tweede leven door ze op de juiste manier af te voeren, waarmee ze gerecycled worden tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast worden ook schadelijke CFK’s (een sterk broeikasgas), die zich in het isolatiemateriaal en/of koelmiddel van het apparaat bevinden, vernietigd. Hiervoor werkt EP:Tummers uitsluitend samen met WEEELABEX gecertificeerde afvalverwerkers. Kortom; inruilen is goed voor het milieu én de portemonnee!

Hoe werkt de koelen/vriezen inruilactie?Heel simpel! De enige voorwaarde is dat je een oude koel- of vrieskast inruilt bij aankoop van een nieuw exemplaar. Het maakt niet uit hoe groot het apparaat is wat je inruilt en of het een werkende is. Heb je nog een defecte koel- of vrieskast staan dan kun je dus ook gebruik maken van deze inruilactie! Je aankoop wordt tevens gratis bezorgd in Limburg.


Besparing energiekostenNieuwe modellen koelkasten verbruiken een stuk minder stroom dan oude modellen. Op de lange termijn kan een model dat duurder is in de aanschaf, dus tóch voordeliger zijn. Op je energierekening kun je uiteindelijk honderden euro’s besparen, zeker gezien de huidige energietarieven!

Om dit te verduidelijken, hebben we een eenvoudig rekenvoorbeeld voor je gemaakt, waarbij we uitgaan van een gemiddelde levensduur van 10 jaar:

Bovenstaande tabel is gebaseerd op de Samsung RB38A7B6BSR/EF met energielabel B en een energieprijs van € 0,57 per kWh.

Wij hebben de energiezuinige apparaten voor je op een rij gezet:Label BLabel CLabel DLabel ELabel F

Wil je gebruik maken van de inruilactie?Kijk op www.eptummers.nl/inruilactie of bezoek één van de 8 winkels in Limburg.