Duitsers mogen eigen zwembad niet meer verwarmen met gas

 © Getty Images

Berlijn -

Duitsland komt met nieuwe energiemaatregelen om de energievoorziening in het land veilig te stellen.

ANP

Zo mogen Duitsers met een eigen zwembad dat niet meer verwarmen met gas, meldt de Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck.

Verder komt er een „stookcontrole” en moeten burgers warmtepompen die niet meer efficiënt werken vervangen. Habeck weersprak dat de overheid bij de burger thuis verwarmingscontroles komt uitvoeren. „Ik denk niet dat de politie alle zwembadeigenaren gaat opzoeken om te kijken hoe warm het zwembad is”, zei de minister. Habeck zei niet in een land te willen wonen „waarin de burgers worden lastiggevallen en gecontroleerd”.

Lees ook: Duitsland nog niet gerustgesteld na hervatten gastoevoer

In het nieuwe pakket maatregelen voor de energiezekerheid van Duitsland staan onder andere strengere eisen voor het vullen van de gasvoorraden en het heropstarten van bruinkoolcentrales, kondigde Habeck aan. Ook komen er energiebesparende maatregelen voor openbare gebouwen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal