Tisjeboy Jay in voetsporen van Najib Amhali met solo show in Ziggo Dome

Tisjeboy Jay tijdens zijn theatertour. © Jeroen Kuit

Een primeur voor Tisjeboy Jay. Hij staat op zondag 18 september voor het eerst in de Ziggo Dome.

Redactie

Jay Francis, zoals hij in het echt heet, is daarmee pas de tweede comedian die met een solo show een volledige Ziggo Dome hoopt uit te verkopen. Enkel Najib Amhali stond in 2021 in een uitverkocht Ziggo Dome.

TV-bekendheid

De carrière van Tisjeboy Jay uit Born gaat overigens als een speer. Hij begon met filmpjes op internet en besloot ook het podium te betreden als comedian. Jay trok de theaters in en vergaarde bekendheid door mee te doen aan het populaire tv-programma’s als Temptation Island en De Verraders. Ook stond hij met een show al eens in Ahoy.

Daarnaast profileerde Jay zich nadrukkelijk als een coronascepticus gedurende de coronaperiode waardoor hij uitgroeide tot een van de boegbeelden van het coronaprotest. De comedian zal in de Ziggo Dome overigens geen nieuwe show presenteren, maar een extra grote versie van zijn theatershow Politiek Correct. „Moet de wereld zachter worden, of wij wat harder”, is de vraag die Jay daarin stelt.

Het mag dan wel om een soloshow gaan in de Ziggo Dome, toch zullen er wat gasten op het podium verschijnen in Amsterdam. Daarbij ook Guido Weijers, Fresku en Nino. De ticketverkoop begint op dinsdag 26 juli om 19.00 uur, mensen die zich voorinschrijven kunnen al vier uur eerder een kaartje kopen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal