Astana schorst López voorlopig wegens mogelijke dopingzaak

Miguel Angel López is voorlopig geschorst. © ANP/HH

Astana heeft de Colombiaan Miguel Ángel López voorlopig geschorst. Dat heeft de wielerploeg gedaan omdat de renner wordt genoemd in een dopingzaak.

RedactieBron: De Telegraaf

„Het nieuws dat gisteravond werd verspreid door de media, heeft ons verrast. Op dit moment hebben we geen details. We hebben besloten López te schorsen tot het moment dat er meer duidelijkheid is in de zaak”, meldde Astana vrijdag in een verklaring.

De 28-jarige López keerde eind vorig jaar terug bij Astana nadat zijn doorlopende contract bij Movistar was ontbonden. De renner is op dit moment niet actief in de Tour de France.

Verhoord

Volgens Spaanse media zou López donderdagavond zijn verhoord door de Spaanse politie van de Guardia Civil toen hij arriveerde op de luchthaven van Madrid. Hij zou zijn verhoord over zijn relatie met de arts Marco Maynar, naar wie een onderzoek loopt wegens dopingzaken en witwassen.

López zou volgende week starten in de Villafranca-Clásica en in de Ronde van Castilië en León ter voorbereiding op zijn deelname aan de Ronde van Spanje in augustus. Na de schorsing door zijn ploeg Astana is die deelname onzeker. De Colombiaan, die dit voorjaar een rit won in de Ronde van Alpen, moest in mei in de vierde etappe van de Giro d’Italia opgeven wegens heupklachten als gevolg van een val.

Lees ook: Eten in de Tour valt niet altijd mee: ‘Fransen kunnen niet koken. Zelfs een simpele pasta verknallen ze nog’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.