Lions legt ervaren Duitser en jeugdinternational vast

Lions-coach Christoph Jauernik. © Ermindo Armino

Redactie

KEMBIT-LIONS heeft voor komend handbalseizoen twee nieuwe spelers vastgelegd. Het gaat om de Duitser Philipp Hempel en jeugdinternational Morris Kippers.

De 26-jarige lijnspeler Hempel speelde in het verleden in zijn vaderland met HSV Eisenach in de eerste en tweede Bundesliga. Daarna kwam hij jarenlang in de derde Bundesliga uit voor VfL Potsdam, Bad Blankenburg, Northeim en Baunatal.

Kippers (19) moet bij de ploeg uit Sittard de plek van de gestopte rechter hoekspeler Serge Heijnen opvullen. De jeugdinternational is de zoon van Oranje-assistent en Jong Oranje-coach Edwin Kippers. Vorig seizoen speelde hij voor de opleidingsploeg van Bevo Hc.

Christoph Jauernik, coach van de winnaar van de BENE League in het voorbije seizoen, kan in de nieuwe competitie ook beschikken over Jasper Ritzen en Jelte Hiemstra, die eerder al overkwamen van respectievelijk Sasja en Tachos.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal