Landmacht oefent alsnog in Valkenburg

De militairen gaan onder meer klimmen in de Curfsgroeve. © Diana Scheilen

Valkenburg -

De gemeente Valkenburg aan de Geul is van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juli alsnog het toneel van een militaire oefening.

Redactie

De oefening zou eerder plaatsvinden, maar werd vanwege de tergende hitte afgeblazen. Het gaat om een training in het kader van de opleiding van militairen van de Koninklijke Landmacht.

„Dit houdt in dat de militairen zich te voet zullen verplaatsen, een wateroversteek beoefenen en twee dagen gaan klimmen in de Curfsgroeve”, meldt de gemeente. Doorgaand verkeer wordt naar verluidt niet gehinderd.

Lees ook: Nederland gaat Oekraïnse militairen trainen, maar zijn gevolgen voor de eigen gereedheid inderdaad ‘gering’?

Schade

Wie door de oefening onverhoopt schade oploopt, kan dit onder vermelding van de militaire eenheid (bijvoorbeeld het kenteken van een legervoertuig, red.), datum, tijd, plaats en de geleden schade melden bij de Sectie Claims Ministerie van Defensie.

Adres: Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoonnummer 030-2180420 en e-mailadres jdvclaims@mindef.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal