‘Patrijzenproject’ Siebengewald krijgt financiële ondersteuning en hulp uit Sevenum

 © Gemeente bergen

Siebengewald -

Het initiatief van Rob Ingenbleek uit Siebengewald om een patrijzenoase te creëren krijgt een financiele bijdrage van de stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Een partij uit Sevenum gaat hier aan meewerken.

Het is één van de zeven projecten, waarin structureel de biodiversiteit hersteld gaat worden, die worden gesubsidieerd. De financiële bijdrage van de stichting komt uit het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds.

Aan de rand van Siebengewald ligt een overgangszone van het dorp naar het agrarisch gebied. Hier bevindt zich ook een school en ruiterterrein. Een deel van deze zone bestaat momenteel uit een perceel met kerstsparren. Deze worden verwijderd. Door middel van struweel en kruidenrijke akkers wordt een patrijzenoase gecreëerd. De inwoners, de school en de ruitervereniging worden actief betrokken bij het onderhoud van het landschap.

Mede door de financiële bijdrage van Deltaplan Biodiversiteitsherstel kan dit initiatief binnenkort van start gaan. Erf- en Landschapsverfraaiing uit Sevenum en de gemeente Bergen zijn bij dit project betrokken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal