Armeens songfestivalliedje blijft aan populariteit winnen

Rosa Linn tijdens de finale van het Songfestival. © Getty Images

De Armeense songfestivalinzending Snap van zangeres Rosa Linn wint twee maanden na het Eurovisie Songfestival nog steeds aan populariteit.

RedactieBron: ANP

Het nummer duikt dankzij TikTok in steeds meer landen op de wereld op in de streaminglijsten van Spotify en is hard op weg een van de meeste beluisterde inzendingen van dit jaar te worden.

Snap is met ruim 33 miljoen streams nu de op vier na populairste inzending op Spotify. Alleen Italië (104 miljoen), Spanje (41), Zweden en Nederland (beiden 34) werden nog vaker beluisterd. Linn zal snel alleen Italië nog voor zich hebben. Snap staat namelijk inmiddels in 39 landen in de dagelijkse top 200 van Spotify en staat op 54 in de wereldwijde top 200.

20e plaats

Aanleiding voor de hernieuwde aandacht voor Snap is de app TikTok waarop het nummer de afgelopen weken populair werd. Ook in landen buiten Europa wordt het liedje nu opgepikt. Snap eindigde tijdens de songfestivalfinale in mei op de 20e plaats.

In de Nederlandse Single Top 100 is Snap al een aantal weken bezig met een opmars. Vrijdag stond het nummer op de 16e plaats. Van alle songfestivalliedjes wist alleen S10’s De Diepte een hogere notering te behalen. Dat nummer stond in mei een week op de eerste plaats.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal