Voetbalsters verliezen van Frankrijk in kwartfinale van EK

Teleuerstelling bij Sherida Spitse nadat Frankrijk vanaf de strafschopstip het lot van Oranje heeft bezegeld. © Telegraaf/Reuters

De Nederlandse voetbalsters zijn in de kwartfinale van het EK uitgeschakeld. Frankrijk was veel sterker dan Oranje maar besliste het duel pas in de verlenging. Ève Périsset benutte in de 102e minuut een strafschop na een overtreding van Dominique Janssen op Kadidiatou Dian.

RedactieBron: ANP

Frankrijk vervolgt de Europese titelstrijd in Engeland woensdag met een halve eindstrijd tegen Duitsland. Voor titelverdediger Nederland is het EK voorbij. Frankrijk was vooral in de eerste helft veel sterker dan Oranje. Sandie Toletti schoot in kansrijke positie over en Delphine Cascarino trof de paal. Stefanie van der Gragt blokte vlak voor de doellijn schoten van Melvine Malard en Grace Geyoro.

Bekijk ons rapport van de Leeuwinnen: Frankrijk wint, maar de nachtmerrie van de Françaises heet Daphne van Domselaar

Kopballen

Met Jill Roord voor Lineth Beerenstyen kwam Oranje in het eerste kwartier van de tweede helft minder in de problemen. Maar daarna moest keepster Daphne van Domselaar weer twee gevaarlijke kopballen van Wendie Renard keren. Oranje wankelde en viel om toen Périsset in de verlenging een strafschop mocht nemen, op advies van de videoscheidsrechter.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal