Politie houdt geluidscontrole in Valkenburg: één op de drie voertuigen te luidruchtig

De politie meet met behulp van een microfoon het geluidsniveau van een uitlaat. © Politie

Valkenburg -

Politie Heuvelland heeft zaterdag 22 juli tijdens een geluidscontrole in Valkenburg meerdere bestuurders op de bon geslingerd.

Redactie

De metingen vonden plaats naar aanleiding van klachten van omwonenden. Één op de drie voertuigen bleek het maximaal aantal toegestane decibels te overschrijden.

Lees ook: Politie Heuvelland gaat met nieuwe apparatuur geluid van motoren meten, boetes tot 450 euro mogelijk

„Wij controleerden alle soorten voertuigen. De eigenaren van de voertuigen is proces-verbaal aangezegd. Men mag de voertuigen herstellen naar de originele staat en vervolgens laten herkeuren bij de RDW”, meldt de politie-eenheid op Facebook.

‘Pops & bangs’

Één bestuurder kreeg een prent vanwege het onnodig laten knallen van zijn uitlaat. „Een nieuwe trend zijn de zogenaamde pops & bangs: een manier om een hard knallend en ploffend geluid uit je uitlaat te laten komen. Hoewel het systeem niet strafbaar is, is het wel strafbaar om hiermee onnodig geluid te veroorzaken.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal