Werkzaamheden project ‘Wandel- en fietsroutes Buggenumse Veld’

 © Dorpsraad Buggenum.

Buggenum

Op de picknickplek aan de Groene-/Groezeweg in Buggenum zijn de eerste werkzaamheden gestart van project ‘Wandel- en fietsroutes Buggenumse Veld’.

Eind augustus is niet alleen de plek in Buggenum volledig aangepast, maar ook alle andere rustplekken in en om het Buggenumse Veld. In totaal komen er vier nieuwe landschapspoorten, 22 bankjes en twee picknickplaatsen van duurzaam hout. Op de poorten en banken komen toponiemen met namen als ‘Winkelmäölepaad’, ‘Op den Noothegge’ en ‘Sjoean Nunem’ te staan.

Het project is een gezamenlijk initiatief van Dorpsraad Buggenum, Heemkundevereniging Oos Naer, Heemkundevereniging Buggenum door de Eeuwen heen, Dorpsraad Nunhem en de gemeente Leudal. Het wordt gefinancierd vanuit het Gebiedsfonds dat beschikbaar is gesteld ter compensatie van de kassenbouw in het Buggenumse Veld.

Lees ook: Elk idee kost geld, maar toch krijgen de dorpsraden in Leudal nieuwe voetbalkantines en zelfs woningen ‘geregeld’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal