Tesla schrijft 170 miljoen dollar aan waarde af op bitcoin

 © ANP

AUSTIN -

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft in de eerste helft van dit jaar 170 miljoen dollar aan waarde afgeschreven op de bitcoins die het bedrijf bezit.

ANP/BLOOMBERGBron: ANP

Dat blijkt uit documenten die Tesla heeft ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

Bij de publicatie van de kwartaalcijfers afgelopen week meldde Tesla al een afschrijving vanwege de gedaalde koers van bitcoin. De grootste cryptomunt ter wereld is dit jaar al zo’n 50 procent in koers gezakt. Tesla investeerde onder aanvoering van topman Elon Musk, een groot voorstander van cryptomunten, flink in bitcoin.

In februari 2021 onthulde Tesla voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin te hebben gekocht. Eind vorig jaar bedroeg de waarde daarvan ongeveer 2 miljard dollar. De dollar is nu vrijwel evenveel waard als de euro.

Ondanks dat Musk in 2021 nog verklaarde dat Tesla geen bitcoin zou verkopen meldde de autofabrikant bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers 75 procent van zijn investering in de digitale munt te hebben omgezet in gewone valuta. Volgens Musk was deze verkoop „geen oordeel over bitcoin”, maar meer een gevolg van de behoefte van het bedrijf aan contante middelen.

Lees ook: Bitcoin zakt onder de $20.000, maar fans houden moed: ‘Hij gaat altijd weer omhoog’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal