Erwin van Ligten wekt Jimi Hendrix tot leven in Openluchttheater Valkenburg

Jimi Hendrix. © Getty Images

Valkenburg -

Gitarist Erwin van Ligten en band brengen zaterdag 6 augustus met The Jimi Hendrix Re-Experience in Openluchttheater Valkenburg een muzikaal eerbetoon aan de in 1972 overleden artiest.

Redactie

Hendrix zou dit jaar tachtig jaar zijn geworden, ware het niet dat hij jong stierf, doordat hij na een overdosis slaappillen in zijn eigen braaksel stikte en zodoende een niet benijdenswaardig lidmaatschap van de 27 Club verwierf. Dat is een groep artiesten die allemaal op zevenentwintigjarige leeftijd het leven lieten, waaronder Brian Jones (The Rolling Stones), Janis Joplin, Jim Morrisson (The Doors) en Kurt Cobain (Nirvana).

Lees ook: Nieuwe directeur OLT Vincent Loozen: ‘Openluchttheater Valkenburg moet een begrip worden in Zuid-Limburg’

Golden Earring

Van Ligten staat te boek als één van ’s lands beste gitaristen. Hij wordt tijdens het concert onder meer vergezeld door bassist Rinus Gerritsen van Golden Earring. Op het programma staan bekende nummers als Purple Haze, Hey Joe, Little Wing en All Along The Watchtower.

Het concert begint om 20.30 uur. Kaarten kosten vijfentwintig euro. Reserveren kan hier.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal