Ook vermiste Latisha uit gesloten jeugdzorginstelling weer terecht

Het hoofdgebouw van de gesloten jeugdzorginstelling in Cadier en Keer. © Harry Heuts

De 15-jarige Latisha die onlangs wegliep uit de gesloten jeugdzorginstelling in Cadier en Keer is weer terecht. Volgens de politie is ze maandag aangetroffen.

Jimmy Leenders

Waar en in welke omstandigheid het meisje gevonden is, wil een woordvoerster ‘vanwege de privacy’ niet zeggen. Latisha liep op 18 juli weg uit de jeugdzorginstelling van Via Jeugd in Cadier en Keer. Die dag verdween ook een 14-jarig meisje. Ook zij is weer terecht. Voor beiden werd door de politie een opsporingsbericht verspreid.

Opsporingsbericht

Het weglopen van kinderen uit de gesloten jeugdzorg komt vaak voor. Tot 1 juli van dit jaar was er bij Via Jeugd, zoals de jeugdzorginstelling in Cadier en Keer heet, 160 keer sprake van een tijdelijke vermissing. Meestal keren de jongeren binnen een paar dagen weer terug. Soms uit eigen beweging, soms omdat ze worden opgepakt door de politie. In lang niet alle gevallen wordt er ook een opsporingsbericht verstuurd door de politie. Dat gebeurt alleen bij ‘onrustwekkende omstandigheden’.

Lees ook:Niets misdaan en toch opgesloten achter celdeuren van voormalige gevangenis

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal