Brunssumse tenniscoach Wenders voor 12 jaar geschorst wegens matchfixing

 © ANP

De Limburgse tenniscoach Max Wenders is voor twaalf jaar geschorst wegens matchfixing. De 26-jarige Wenders heeft volgens The International Tennis Integrity Agency „meerdere aanklachten wegens matchfixing toegegeven”. Ook heeft de coach uit Brunssum bekend dat hij bewijsmateriaal heeft vernietigd.

Redactie

Wenders mag tot en met eind april 2033 niet deelnemen aan of coachen op officiële tennisevenementen die onder de bonden vallen. Hij moet bovendien een boete van 12.000 dollar, omgerekend zo’n 11.820 euro, betalen.

Limburger Wenders, die slechts twee internationale toernooien speelde en nooit voorkwam op de wereldranglijst, stond in het verleden de Limburgse dubbelspecialiste Demi Schuurs bij. De 28-jarige Schuurs is momenteel de nummer 18 van de wereld in het dubbelspel.

Bedreiging

„De KNLTB heeft kennisgenomen van de schorsing van een Nederlandse tenniscoach door de International Tennis Integrity Agency (ITIA). We zijn in contact met de ITIA en de KNLTB zal opvolging geven aan de uitspraak”, meldt de Nederlandse tennisbond.

„We zien matchfixing als een reële bedreiging voor de integriteit van de sport en de veiligheid van onze sporters. Het inlaten met matchfixing op wat voor manier dan ook gaat in tegen een eerlijke sportbeoefening en daarom zet de KNLTB zich al jarenlang actief in om matchfixing te bestrijden en de meldingsbereidheid te verhogen.”

The International Tennis Integrity Agency is verantwoordelijk voor het waarborgen van de integriteit in het internationale tennis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal