Branko Eijssen nieuwe directeur L1, als opvolger van Peter Elbers

Branko Eijssen. © L1

Maastricht -

Branko Eijssen wordt de nieuwe directeur van de regionale omroep L1. Dat heeft de omroep woensdag bekendgemaakt. Eijssen volgt daarmee de omstreden Peter Elbers op, die vorig jaar na een langslepend conflict uiteindelijk vertrok.

Redactie

Eijssen (44) is geen onbekende in de Limburgse mediawereld. Zo werkte hij jarenlang voor De Limburger, waar hij ook enige tijd lid van de hoofdredactie was. Daarna vertrok hij naar VDL Bus, waar hij tot op heden hoofd Marketing & Communicatie is.

Bij L1, waar Eijssen op 5 september begint, zal een van zijn taken worden om de boel weer rustig te krijgen. De omroep kwam de afgelopen paar jaar veelvuldig in het nieuws nadat de raad van commissarissen en directeur Peter Elbers in conflict kwamen met de ondernemingsraad, de hoofdredactie en het grootste deel van het personeel van L1.

Vertrekken

Dat leidde tot een forse uittocht. Elbers ging – net als de complete raad van commissarissen – vorig jaar weg bij L1. Hij werd tijdelijk opgevolgd door Job van der Have en daarna door Harro Coumans. Hauben is nog wel hoofdredacteur, maar zwaait binnenkort af. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend.