Dier van de week: Ondernemende Noes is een kattendame die weet wat ze wil

Noes. © Dierenopvang Op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week is dat Noes.

Redactie

Wat kun je over haar vertellen?

„Noes is in de opvang terechtgekomen met haar pasgeboren kittens (8 april). Ze had maternale agressie, maar accepteert nu ook andere mensen in de omgeving van haar kittens. Toch houdt ze alles scherp in de gaten. Zonder kittens vervalt dit gedrag natuurlijk.”

Wat zijn haar leukste kenmerken?

„Noes is een actieve vrije poes in de omgang. Het is een dame die weet wat ze wilt, ze is ondernemend en speels.”

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Ze houdt ontzettend veel van vlees en zal je hier dan ook aan herinneren mocht je dit vergeten. Ze zingt dan prachtig, dus kun je dit zeker meenemen in je ochtendritueel.”

Heeft zij minpuntjes?

„Noes is een poes die je in haar waarde moet laten. Je moet geen druk op haar leggen. Ze is niet geschikt om bij kleine kinderen of andere katten geplaatst te worden. Noes wil gewoon poes zijn en ook graag eens een luchtje scheppen. Zo raakt ze ook beter haar energie kwijt. We vermoeden dat ze een goede jager is.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Het liefst iemand die ervaring heeft met en kennis van echt kattengedrag. Noes is dan zeker een hele leuke kat!”

Voel jij een match met Noes? Stuur dan een uitgebreid bericht ter kennismaking. Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal