Grand Prix-winnaar Brian Bogers aan de start bij internationale motorcross Nederweert

 © NurPhoto via Getty Images

Bij de ‘Pro Motocross’ in Nederweert verschijnt dit weekend Brian Bogers aan de start. De Eindhovenaar won vorige week in Lommel zijn eerste Grand Prix uit zijn carrière en geldt als absolute favoriet voor de eindzege op het circuit van de Peelrijders.

Redactie

Het is voor het eerst dat in Nederweert een dergelijke internationale motorcross wordt georganiseerd. De wedstrijd is opzichzelfstaand en maakt geen onderdeel uit van een bestaand kampioenschap. Omdat veel klasses stilliggen vanwege de zomerstop wordt in Nederweert een druk starthek verwacht.

Naast Bogers zullen nog een aantal rijders uit het WK in Nederweert acte de présence geven. Onder andere Ivo Monticelli, Henri Jacobi en Brent van Doninck komen in actie. Ook Romano Aspers uit Roermond die al wat ervaring op deed in het Europees kampioenschap verschijnt aan de start.

Spectaculair

Volgens organisator Jean-Paul Maas kan het publiek rekenen op een flinke dosis spektakel. Dat heeft volgens de Weertenaar vooral te maken door de nieuwe opzet die flink verschilt met een normale wedstrijddag. „Het baantje in Nederweert is klein, compact en spectaculair waardoor er niet te veel rijders tegelijk in de baan kunnen. Daarom zijn er de hele dag door korte series waardoor er telkens actie op het circuit is.” Het programma begint om 09:00 uur met de vrije trainingen. Aansluitend vinden de kwalificaties en seriewedstrijden plaats. Rond de klok van 20:30 uur wordt de finale verreden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal