Workshop fermenteren in Haelen

 © ING Image.

Halen -

Bezoekerscentrum Leudal in Haelen organiseert op maandag 8 augustus vanaf 19.30 uur een workshop fermenteren onder leiding van onderwijskundige en voedingsadviseur Rika Verhoef. Zij is tevens Velt-docent.

Deelnemers krijgen uitleg over fermenteren, de verschillen fermentatiemethoden en gaan zelf aan de slag.

Meer langere houdbaarheid

Fermenteren doet meer dan voedsel op een gemakkelijke en duurzame manier langer houdbaar maken. Gefermenteerde groente geeft een andere smaakbeleving dan verse groente en is ook nog eens gezond. Ze stimuleren namelijk een gezonde darmflora en vergroten daarmee de weerstand. Fermenteren doe je toch alleen in de herfst of in de winter? Nee. Er kan het hele jaar door groente gefermenteerd worden.

Lees ook: Het geheim van de Hollandse Nieuwe (die helemaal niet zo Hollands is!)

Voor Veltleden kost deelname 12,50 euro inclusief koffie en thee. Niet-leden betalen vijftien euro inclusief koffie en thee. Aanmelden kan bij secretaris Hannie Jeurissen per e-mail of telefonisch 0475-592526.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal