‘Meer clubs dan Torino concreet voor Perr Schuurs’

Ajacied Perr Schuurs (rechts) onlangs in actie in een oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg. © ANP

Mike VerweijBron: De Telegraaf

Perr Schuurs (22) ligt bijzonder goed in de transfermarkt. Italiaanse media melden vrijdag dat Torino in Amsterdam is om de deal met Ajax af te ronden, maar volgens de zaakwaarnemer van de speler is het nog niet zo ver. „Torino is een belangrijke kandidaat, maar er zijn veel meer clubs concreet voor Perr”, zegt Wessel Weezenberg.

Een vertrek van Schuurs lijkt aanstaande. De voormalig speler van Jong Oranje en Fortuna Sittard heeft door het aanblijven van Jurriën Timber weinig zicht op speeltijd en wil wekelijks in actie komen. Ajax wil de verdediger uit Nieuwstadt vanwege diens kwaliteiten en voorbeeldige houding echter niet kwijt, maar heeft ook begrip voor het standpunt van Schuurs.

Verkopen

Technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar hebben de speler en zijn zaakwaarnemer Weezenberg aangegeven alleen te willen verkopen als er een bedrag op tafel komt, waarvoor een directe vervanger kan worden teruggehaald. Het zou om een transfersom van 12 miljoen euro gaan.

„De komende dagen wordt duidelijk of Perr vertrekt of blijft”, aldus Weezenberg, die naast Torino geen andere namen wil prijsgeven. Bekend is wel dat ook Fiorentina en Bologna Schuurs willen inlijven. De kans lijkt groot dat de verdediger zaterdag tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV ‘gewoon’ op de bank zit bij Ajax.

Lees ook: Perr Schuurs: ‘Op mijn leeftijd moet en wil ik iedere wedstrijd spelen. Of dat bij Ajax zal zijn, is afwachten’

Ondanks zijn rol als tweede man achter Timber speelde Schuurs al negentig duels in de hoofdmacht van Ajax.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal