Met gids van Limburgs Landschap op verkenning in Curfsgroeve

De bijna on-Nederlands ogende Curfsgroeve. © Henk Heijligers

Meerssen -

Stichting Het Limburgs Landschap houdt zaterdag 6 augustus een twee uur durende wandelexcursie door de Curfsgroeve tussen Berg en Meerssen.

Redactie

In de voormalige groeve werd ruim zeven decennia lang jaar mergel gewonnen. „Een deel is vanwege het gevaar voor vallende stenen, maar ook door de aanwezigheid van bijzondere natuurwaarden afgesloten voor het publiek”, legt een woordvoerder uit.

Lees ook: Eropuit met de kinderen? Dit zijn acht leuke Limburgse vakantie-uitjes

De wandeling biedt deelnemers de kans juist dit deel van de Curfsgroeve onder leiding van een gids te bezoeken, maar is daardoor niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Het dragen van goede wandelschoenen is bovendien verplicht. Honden mogen niet mee.

Prijs: 7 euro (5 euro voor leden). Begin: 10.00 uur. Startlocatie: parkeerplaats Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6 in Meerssen. Reserveren kan hier.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal