Vos verovert in zesde etappe tweede ritzege in Tour de France

Marianne Vos. © AFP

Redactie

Marianne Vos heeft haar tweede ritzege veroverd in de Tour de France Femmes. De geletruidraagster van Jumbo-Visma verstevigde vrijdag daarmee haar leiding in het algemeen klassement.

Vos bleef na een etappe van Saint-Dié-des-Vosges naar Rosheim over 128,6 kilometer in een sprint van een grote groep Marta Bastianelli uit Italië en de Belgische Lotte Kopecky voor.

De Nederlandse won eerder de tweede etappe in de Ronde van Frankrijk. Toen nam ze ook de gele leiderstrui over van landgenote Lorena Wiebes.

Lees ook: Kampioene Markus mist voorgangster Amy Pieters: ‘Ik hoop dat ze een beetje trots is’

Vos prees na haar tweede ritzege haar teamgenoten. Die hadden haar geholpen om in de massasprint te winnen. „De ploeg heeft er alles aan gedaan om mij goed in positie te krijgen. Heel mooi dat het lukt.”

Ze nam met de ritzege ook de groene trui over van Wiebes, die door een val op achterstand was geraakt en niet mee kon sprinten. „Ik zit nog een dag in het geel en steviger in het groen. Mooie resultaten en een mooie dag”, aldus Vos.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal