Elon Musk stapt zelf naar de rechter om mislukte overname Twitter

Tesla-topman Elon Musk stapt zelf naar de rechter vanwege de mislukte overname van socialemediaplatform Twitter.  © ANP/HH

Tesla-topman Elon Musk stapt zelf naar de rechter vanwege de mislukte overname van socialemediaplatform Twitter.

Redactie

Twitter daagde hem eerder voor de rechter omdat hij uiteindelijk besloot het platform toch niet te kopen. De bij de rechtbank in Delaware ingediende stukken zijn niet openbaargemaakt, dus het is niet duidelijk wat de klacht van Musk precies inhoudt.

Musk, de rijkste persoon op aarde, blies de deal met Twitter, waar hij zo’n 44 miljard dollar voor over had, uiteindelijk af omdat hij vond dat Twitter had gelogen over het aantal spam- en nepaccounts op het platform. Volgens Twitter heeft Musk onder meer voorwaarden uit de koopovereenkomst geschonden.

Koerswaarde verstoord

Twitter wil Musk via de rechter alsnog dwingen het medium te kopen. Een rechter in Delaware besloot vrijdag dat deze zaak op 17 oktober dient. Volgens Twitter verstoorde Musk met zijn intrekking van de deal onder meer de koerswaarde van het socialemediaplatform.

Op 13 september bespreken de aandeelhouders van Twitter ondanks de rechtszaak het overnamebod op een aandeelhoudersvergadering. Tijdens de vergadering wordt aan aandeelhouders gevraagd om de voorgestelde vergoeding goed te keuren die Twitter aan bepaalde bestuurders moet betalen als de buy-out door Musk doorgaat. Er was afgesproken om 54,20 dollar per aandeel te betalen.

Lees ook: Nu Elon Musk niet meer wil, staat Twitter met lege handen

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal