Video: Tientallen boeren met tractoren op de Markt in Maastricht, eentje bij concert André Rieu

Boeren met tractoren op de Markt in Maastricht. © Orange Media/Track ‘88, montage De Limburger

Tientallen boeren op tractoren zijn zaterdagmiddag tegen 17:00 uur Maastricht binnengereden.

Redactie

De boeren verzamelden zich bij De Geusselt en reden door de stad naar de Markt, bij het stadhuis. Zo’n veertig tractoren staan daar geparkeerd. Eén tractor staat op het Vrijthof, waar André Rieu zaterdagavond zijn voorlaatste zomerconcert geeft. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg blijft het voertuig daar het hele concert staan.

Boerenprotest op de Markt in Maastricht. 

Boerenprotest op de Markt in Maastricht. © Orange Media

Bussen

De Markt vormt tijdens concerten van Rieu normaliter de parkeerplek voor de vele bussen met muziekliefhebbers. De tractoren staan die bussen volgens de woordvoerder niet in de weg. Ze staan aan de zijkant van het plein geparkeerd. „Er is genoeg ruimte voor de bussen”, aldus de woordvoerder.

Het gaat volgens de boeren om een publieksvriendelijke actie tegen het stikstofbeleid van de regering. De actievoerders zouden tot 21.00 uur op de Markt willen blijven, zegt de veiligheidsregio. Op dat tijdstip begint het concert van Rieu.

.

De boeren op weg in Maastricht. 

De boeren op weg in Maastricht. © De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee