Ossefeesten na twee jaar pauze weer losgebarsten in Maasbree

De os hangt aan het spit. © Mara van den Oetelaar

Maasbree -

Na een coronapauze van twee jaar zijn de Ossefeesten in Maasbree weer terug van weggeweest.

onze verslaggever

Het dorpsplein voor de kerk is op 30 en 31 juli en 3, 5 en 6 augustus het decor van wat de organisatie het oudste tentfeest van Nederland noemt. Onder meer Harvest Moon, Party Animals en Celtic Brothers staan deze editie van het vijfdaagse evenement op het programma.

Ossezondag

De eerste zondag van de Ossefeesten staat traditioneel in het teken van het braden van de os, de terugkerende activiteit waar het dorpsfeest zijn naam aan ontleent. Die wordt ter plekke aan het spit gegaard. In de middag worden honderden porties ossenvlees geserveerd aan iedereen die daar van tevoren een kaartje voor heeft gekocht. Het braden van de os gaat gepaard met een muziekprogramma met diverse optredens. Ook is er weer een kinderdorp waar de jongste bezoekers naar hartenlust kunnen springen, kleuren, dansen en knutselen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal