Star Trek-actrice Nichelle Nichols (89) overleden

 © Getty Images

De Amerikaanse actrice Nichelle Nichols is zaterdag op 89-jarige leeftijd overleden, meldt haar zoon Kyle Johnson zondag op Facebook.

Redactie

Nichols is vooral bekend van haar rol als luitenant Uhura in de Star Trek-franchise.

Johnson laat weten dat ‘haar licht’ zal blijven schijnen en zij ‘ons en toekomstige generaties’ zal blijven inspireren. Bij het bericht deelt Johnson een foto van Nichols ster op de Hollywood Walk of Fame, met daarop een paar rode rozen.

 © Getty Images

Nichols rol als Nyota Uhura in Star Trek in de jaren ‘60 was in meerdere opzichten baanbrekend. Zo speelde ze een zwarte vrouw in een belangrijke positie, wat toen niet vaak gebeurde op de Amerikaanse televisie. Daarnaast staat haar zoen met collega William Shatner bekend als de eerste zoen tussen een zwart en een blank persoon op de Amerikaanse televisie.

Haar zoen met collega William Shatner staat bekend als de eerste zoen tussen een zwart en een blank persoon op de Amerikaanse televisie. © Getty Images

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal