Op zoek naar het gekerstende kruid in Haelen

Kruidwis. © Wikipedia.

Haelen -

Gidsen van Groen Hart Leudal nemen deelnemers zondag 14 augustus van 10.00 uur tot 11.30 uur mee om de samenstelling van kruidwis te leren kennen en herkennen.

Een kruidwis is een bos inheems kruid. Bepaalde bij elkaar gezochte kruiden werden in een ver verleden gebruikt om dankoffers en zoenoffers te brengen aan de goden. Dit werd door de christelijke kerk afgekeurd maar op een gegeven moment gekerstend. Op Maria-Hemelvaart, 15 augustus, de feestdag van Onze Lieve Vrouw, vond en vindt de wijding van de kruidwis in de katholieke kerk plaats. Hier wordt ook meer over verteld door de gidsen. Deelnemers kunnen hun eigen kruidwis mee naar huis nemen.

De deelnamekosten bedragen 3,50 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar betalen een euro. Het vertrekpunt is Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen. Van tevoren aanmelden is gewenst. Dit kan tot 13 augustus via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch via 0475-497010 tijdens de openingsuren (dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur-16.00 uur) van het Bezoekerscentrum Leudal.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal