Geblinddoekt in een bootje drijven op een ven: Ode aan het Water van de Heere Peel

De minibioscoop waar de ‘Ligfilm’ wordt vertoond. © Zeen

America -

De Heere Peel in America telt drie vennen die steeds droger komen te staan. Om hiervoor aandacht te vragen, wordt zaterdag 6 augustus een Ode aan het Water gebracht.

Marcel van Lier

De ode bestaat uit drie onderdelen: een film, een beeksafari en drijfsessies. Sanne Aben, Peter Bults en Wim Moorman hebben een ligfilm gemaakt, getiteld ‘Zenit’ die bezoekers liggend in een zwart tentje bij het ven nabij bij horecagelegenheid Aan De Drift kunnen bekijken. Ze worden een kwartier lang gratis meegevoerd op de golfjes van de Aanvoerleiding Meteriks Veld.

Die speelt ook de hoofdrol in de beeksafari, waarin ecoloog Wim Heijligers laat zien, horen en voelen dat het ruilverkavelingsbeekje nog altijd barst van het leven. De beeksafari begint om 14.00 uur bij het zwarte tentje. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

Daarnaast bestaat tussen 11.00 en 16.00 uur de mogelijkheid geblinddoekt te drijven op een van de drijfbootjes op het verste van Aan De Drift verwijderde ven. Wie wil, mag aanleggen bij het Drriffteiland van Harm Rutten.

Ode aan het Water maakt deel uit van het programma van Drrifft, de gratis toegankelijke kunstmanifestatie in de Heere Peel met werk van leden van de Horster kunstenaarsvereniging Zeen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal