3 reden om te kiezen voor stucwerk

 © Pexels.com.

De kans dat jij het wel eens gehad hebt over het stucen van je woning is aanzienlijk groot. De reden dat we één of meerdere muren willen stucen, is simpelweg om ervoor te zorgen dat de muur of het plafond glad wordt. De reden dat we kiezen voor het stucen van een muur of plafond, is naast het feit dat deze glad moet zijn ook om hem vervolgens te kunnen sauzen. Een andere manier om de oneffenheden op je muur weg te werken, is door glasvezelbehang te gebruiken. Toch wordt er vaak gekozen voor stucwerk. Om je een idee te geven, hebben we de 3 belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet.

Twenty Four Webvertising

Gladde murenEén van de grote voordelen van het stucen van een muur, is dat je ervoor zorgt dat de muur glad wordt. Wanneer jij ervoor kiest dit te laten uitvoeren, dan is het raadzaam een gerenommeerd stucadoorsbedrijf uit te kiezen. Het is namelijk echt vakwerk en moet met nauwkeurigheid worden uitgevoerd. Je kunt als jij je muur laat aansmeren kiezen voor een tweetal opties. Je kunt kiezen voor een helemaal gladde muur of je gaat voor een motief. Laatst genoemd heeft als nadeel, dat wanneer je toch wilt veranderen, dit de nodige voeten in aarde heeft. Kies je voor een gladde afwerking en je wilt een andere kleur op de muur, dan kun je deze muur doorgaans zo over sauzen.

SchoonWanneer je ervoor kiest je muur te glad te laten maken door de stucadoors, dan zal dit doorgaans zorgen voor een stuk minder vuil wat achter kan blijven. Waar dit bij de keuze voor tegels wel het geval is. De voegen lenen zich bij een betegelde wand namelijk bij uitstek voor het nestelen van allerlei verschillende soorten bacteriën. Dit is vaak ook één van de voornaamste redenen, waarom er in de badkamer schimmel ontstaat. Door de combinatie van een hoge luchtvochtigheid en bacteriën die zich eenvoudig kunnen nestelen, is dit een broeinest voor schimmels om hun gang te gaan. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij de badkamer strak door een stukadoor laat afwerken, bacteriën geen kans hebben om zich te nestelen. Het is dan overigens ook een stuk eenvoudiger om netjes schoon te houden.

Strak designNiet alleen zorgt een stuclaag op de muur ervoor dat je het eenvoudig kunt onderhouden. Ook geeft het je interieur een strakke look! Door de strak afgewerkte muur te combineren met de juiste kleuren, geef jij je interieur een optimale boost. Wanneer jij het gevoel hebt, dat de muren op zich relatief glad zijn en er enkel en alleen wat oneffenheden weggewerkt dienen te worden, dan kun je prima kiezen voor een dunpleister. Dit is een dunne laag, die ervoor zorgt dat jij daarna direct aan de slag kunt om je muur te sauzen. Deze manier wordt echter ook vaak toegepast in de badkamer waar er veelal wordt gewerkt met gipsplaten. Doordat gipsplaten veelal al een gladde afwerking hebben van zichzelf, volstaat een dunpleister laag.