Pipo-actrice Janine van Wely (84) overleden

Janine van Wely met Cor Witschge als Pipo de Clown en Marijke Bakker als Mammaloe © ANP

Actrice Janine van Wely, bekend van haar rol als Plom in de kinderserie Pipo de Clown, is overleden. Ze stierf vrijdag op 84-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker, heeft haar familie maandag bekendgemaakt.

Redactie

Van Wely werd bij het grote publiek bekend toen ze in 1971 in de achtste Pipo-reeks, Pipo op Bizarra, de rol van Mammaloe vertolkte. Ze nam de rol eenmalig over omdat de VARA destijds een conflict had met Cor Witschge (Pipo) en Marijke Bakker (Mammaloe). In de vervolgreeksen mocht Van Wely terugkeren als Plom, de zus van Pipo. Die rol speelde ze tot het einde van de serie in 1980.

Eerder was Van Wely ook te zien in onder meer de Rudy Carrell Show en AVRO Music Hall. In de jaren zeventig speelde ze naast Piet Römer en Wim van de Heuvel in de tv-serie Koning Bolo, als prinses Rozelle.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal