Dier van de week: druk baasje Karamel zoekt baasje dat hem helpt met zijn opvoeding

Karamel. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat druk baasje Karamel.

Redactie

Wie is Karamel?

„Karamel is een kater van 1 jaar. Het is een druk, actief ventje dat soms doorslaat tijdens het spelen. Hij grijpt dan naar je handen en voeten en draait zijn poot er niet voor om om via je benen naar boven te klauteren. Dit doet hij niet uit agressie maar omdat hij simpelweg niet beter weet. Met pas zes weken oud verliet Karamel het nest, zeker vier weken te vroeg. Hij kwam als enige kat bij eigenaren terecht waar hij leerde dat naar handen en voeten slaan een leuk spel is. Toen dat toch niet meer grappig bleek, kwam Karamel bij ons terecht als zijnde ‘agressieve’ kater.”

Waar is hij het liefste mee bezig?

„In het asiel spelen we veel met Karamel met hengeltjes (niet met de handen), hij wordt uitgedaagd met voerspelletjes en vindt het heerlijk om buiten te spelen. Deze jongen staat echter te trappelen om het asiel te verlaten en te verhuizen naar een baasje met kattenervaring die hem verder wil begeleiden in zijn nieuwe opvoeding.”

Wat voor baas zoeken jullie voor hem?

„We zoeken voor Karamel een thuis waar hij naar buiten kan om te dollen en te spelen. We plaatsen hem niet bij kinderen omdat hij nog veel te leren heeft. Draai jij je hand niet om voor deze enthousiasteling, ben je een ervaren kattenmens die Karamel een stukje opvoeding en training kan bieden? Neem dan snel contact met ons op.”

Kennismaken kan via een mailtje naar limburg@dierenbescherming.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal