Militair toestel maakt noodlanding op vliegveld Eindhoven: vluchten Transavia en Wizz Air wijken uit naar Beek

 © ANP / ANP

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport is maandagmiddag rond 16.00 uur hervat na een noodlanding van een militair tankvliegtuig.

Redactie

Door een technisch mankement moest het vliegtuig een noodlanding maken, en was de start- en landingsbaan van Eindhoven Airport tijdelijk niet beschikbaar voor vliegverkeer. Twee vluchten van Wizz Air en Transavia weken uit naar Maastricht Aachen Airport.

Vlak voor 15.00 uur meldde de brandweer dat een A330 tankvliegtuig van Defensie een voorzorgslanding moest maken. Aan de linkervleugel van het toestel hing een tankslang zo’n 15 meter. Brandweer en andere hulpdiensten rukten met spoed uit. Het vliegveld was op dat moment nog gewoon geopend, aldus de brandweer.

Militaire luchthaven

Een kwartier later meldde de brandweer dat het toestel veilig was geland. Het vliegveld bleef weliswaar toegankelijk, maar er werd gewaarschuwd voor vertragingen. Eindhoven Airport maakt voor vluchten gebruik van de militaire luchthaven.

Onderzocht wordt nog wat er precies aan de hand was met het militaire toestel, een MRTT tankvliegtuig, dat andere vliegtuigen in de lucht kan bijtanken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal